Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/najibrazak.com/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Yang mencetuskan bahagian terbesar jumlah kes serta kluster Covid semasa... - Najib Razak

Yang mencetuskan bahagian terbesar jumlah kes serta kluster Covid semasa…

By Friday January 15th, 2021 No Comments

Yang mencetuskan bahagian terbesar jumlah kes serta kluster Covid semasa PKPB gelombang ketiga: sektor pengilangan, pembuatan dan tapak pembinaan.

Yang dibenarkan terus beroperasi semasa PKP amat ketat untuk kononnya membendung gelombang ketiga: sektor pengilangan, pembuatan dan sektor pembinaan juga?

Apa beza SOP PKP dengan SOP PKPB bagi sektor-sektor itu?

Jika serious untuk mengawal Covid, lebih elok sektor-sektor ini dihentikan sementara untuk 2 minggu PKP 2.0 fasa pertama sahaja agar PKP tidak dilanjutkan berulang kali.

Sistem kesihatan Malaysia dah jauh terlebih kapasiti. Kita bagi henti sekejap sektor-sektor yang menyumbang kes/kluster terbesar buat sementara sahaja.

Biar sistem kesihatan dan frontliners boleh bernafas seketika agar sistem kesihatan kita ada peluang pulih.Original post: https://www.facebook.com/157851205951/posts/10157621796820952/

Leave a Reply