Teknologi internet telah banyak merubah cara hidup kita. Ia membolehkan…

By Thursday February 28th, 2013 No Comments

Teknologi internet telah banyak merubah cara hidup kita. Ia membolehkan sesiapa sahaja mendapatkan segala maklumat dengan mudah selain dijadikan sebagai alat komunikasi yang mampu menghubungkan kita dengan sesiapa sahaja di seluruh negara mahupun rantau ini. Kemajuan ini merupakan sesuatu yang mustahil untuk dikecapi sebelum ini.

Oleh itu, adalah penting untuk kita supaya sentiasa mengikut trend dan kerana itulah saya gembira kerana dapat berucap pada Persidangan Penulis Blog dan Media Sosial Dunia di Kuala Lumpur semalam. Saya juga berpeluang bertemu dan berbual bersama Rina Azmira yang merupakan pengikut ke-sejuta Facebook saya dan ibu bapanya. Saya juga mengambil kesempatan semalam untuk melancarkan akaun Instagram baru saya dan anda boleh mengikutinya di sini (http://instagram.com/najib_razak).

Dengan kemunculan media sosial pula, setiap orang kini mampu menerbitkan pelbagai maklumat tidak kira sejauh mana tahap pengetahuan teknikal mahupun latar belakang ekonomi mereka. Ia sangat terbuka dan banyak membantu perkembangan orang ramai terutama kepada ‘generasi digital’ yang membesar dalam zaman internet – yang kini mahu lebih terbuka dalam banyak perkara.

Kerajaan dan politik juga tidak terkecuali dalam hal ini, sebab itulah saya sentiasa cuba melakukan yang terbaik untuk berkomunikasi menggunakan platform terbaru dan paling relevan. Oleh kerana itulah, saya telah mengarahkan semua Menteri Kabinet saya supaya sentiasa mesra media sosial dan kekerapan menggunakan media sosial juga menjadi ukuran kepada saya untuk memilih calon sesuai untuk mewakili parti saya pada pilihan raya umum akan datang.

Sebagai Kerajaan saya juga akan pastikan, kita perlu berusaha untuk membantu rakyat dalam melakukan perkara sama dalam bidang kerja mereka. Oleh kerana itulah, kita perkenalkan inisiatif seperti Digital Malaysia dan pemberian baucar telefon pintar kepada generasi muda.

Dalam dunia baru media sosial kita semua perlu menguasainya sekiranya tidak mahu dianggap sebagai ketinggalan zaman. Ini bermakna mana-mana individu dan organisasi perlu membuka minda dan mengambil pendekatan mesra media sosial. Ini juga bermakna rakyat perlu melihat ke hadapan dalam memanfaatkan setiap peluang yang telah disediakan – dan Kerajaan bertanggungjawab untuk membantu mereka melakukannya.

Teknologi internet telah banyak merubah cara hidup kita. Ia membolehkan sesiapa sahaja mendapatkan segala maklumat dengan mudah selain dijadikan sebagai alat komunikasi yang mampu menghubungkan kita dengan sesiapa sahaja di seluruh negara mahupun rantau ini. Kemajuan ini merupakan sesuatu yang musta…Original post: https://www.facebook.com/157851205951/posts/483411355048137/

Leave a Reply