#TanyaNajib Bajet 2013 Tinggal beberapa hari saja lagi saya akan…

By Saturday September 22nd, 2012 No Comments

#TanyaNajib Bajet 2013

Tinggal beberapa hari saja lagi saya akan membentangkan Bajet 2013 di Parlimen. Pembentangan Bajet tersebut dibuat selepas mengambil kira pandangan rakyat mengenainya. Atas kesempatan itu, saya ucapkan terima kasih kepada anda semua di atas input yang diberikan dan ini sekali gus membuktikan bajet kali ini dibuat dari rakyat untuk rakyat.

Bajet ini dijangka bukan sahaja memberi impak positif kepada ekonomi negara, malah ia juga membawa impak yang baik kepada masyarakat. Oleh sebab itulah saya mahu terus berinteraksi dengan anda semua bagi mendapatkan maklum balas mengenai bajet tersebut selepas ia dibentangkan.

Bagi tujuan itu, saya akan menganjurkan satu lagi sesi #TanyaNajib pada 3 Oktober depan bersamaan dengan hari Rabu pukul 9 malam. Pada sesi tersebut, anda semua akan diberi peluang untuk bertanya soalan mengenai Bajet yang telah diumumkan itu. Maka, saya menjemput rakyat Malaysia dari pelbagai lapisan masyarakat sama ada dari kawasan bandar mahupun luar bandar, pakar dalam bidang tertentu, para atlit, artis serta warga asing yang tinggal di negara ini untuk sama-sama menyertai sesi #TanyaNajib itu nanti.

Saya masih ingat, pada sesi #TanyaNajib sebelum ini yang diadakan pada 11 Januari tahun lalu, saya menerima reaksi memberangsangkan menerusi Twitter. Saya telah menjawab sebahagian daripada soalan anda semua itu menerusi laman YouTube dan ia melibatkan beberapa soalan santai seperti peribadi saya sehinggalah ke soalan serius seperti hal ehwal ekonomi negara.

Menyedari hakikat bahawa Bajet kali ini akan memberi inisiatif yang sangat besar kepada negara, saya melihat penganjuran sesi #TanyaNajib kali kedua ini memberi manfaat sangat baik kepada kita semua. Untuk penganjuran sesi #TanyaNajib: Bajet 2013, saya merancang untuk menggunakan platform komunikasi dalam talian secara maksimum. Ah Jib Gor, Twitter, Facebook, Google+ dan banyak lagi. Saya akan mengadakannya menerusi akaun Google+ saya – klik di sini untuk +1 saya [http://bit.ly/najibGoogle] – selain akan menerima setiap soalan melalui laman media sosial yang lain. Sesi kali ini juga boleh ditonton secara langsung menerusi laman YouTube saya. Ikuti saya di Twitter [http://bit.ly/najibTwitter] dan Facebook [http://bit.ly/najibFacebook] untuk maklumat lanjut tentang bagaimana untuk menyertai sesi berkenaan.

Justeru itu, saya menggalakkan anda semua untuk mengambil peluang untuk menyertai perbicangan penuh bermakna ini yang sudah pasti akan memberi manfaat kepada seluruh rakyat Malaysia. Saya sangat berharap dapat mendengar reaksi daripada anda semua!

http://1malaysia.com.my/my/blog/tanyanajib-2013-budget/Original post: https://www.facebook.com/157851205951/posts/286259964816126/

Leave a Reply