Audio

PRK Pengkalan Kubor dan Usaha Rapatkan Barisan

By Saturday September 27th, 2014 No Comments
[soundcloud url=”https://w.soundcloud.com/tracks/169526345″ params=”color=0066cc” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Perdana Menteri Malaysia Dato’ Sri Najib Razak berbicara mengenai kemenangan Barisan Nasional di PRK Pengkalan Kubor dan usaha untuk merapatkan barisan demi membela rakyat walaupun berbeza pendapat dan ideologi.

Transkrip
Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh dan Salam 1Malaysia.

Rakyat Malaysia yang dikasihi.

Sebagaimana kita sedia maklum, pilihan raya kecil DUN Pengkalan Kubor sudah berakhir. Calon Barisan Nasional telah berjaya dengan kemenangan majoriti yang lebih besar.
Dengan berakhirnya pilihan raya kecil ini, maka saya berharap bahawa segala usaha dan tumpuan dapat diberikan supaya usaha pembelaan rakyat dapat dijalankan dengan sebaik mungkin.
Kita perlu merapatkan barisan walaupun kita berbeza pendapat dan ideologi. Tetapi ini tidak bererti bahawa kita tidak boleh memberi tumpuan kepada usaha-usaha untuk merapatkan barisan kita dan untuk memastikan bahawa segala kepentingan rakyat dapat diperjuangkan.
Adalah menjadi harapan saya bahawa rakyat teramai akan terus menerima pembelaan sejajar dengan apa yang dituntut oleh mereka agar rakyat Malaysia pada keseluruhannya dapat hidup dalam keadaan yang lebih sejahtera lagi.
Sekian sahaja dari saya.

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh.

Leave a Reply