Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/najibrazak.com/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Konvensyen BN 2010 Bermula - Najib Razak
News_archive

Konvensyen BN 2010 Bermula

By Sunday December 5th, 2010 No Comments

KUALA LUMPUR, 5 Dis (Bernama) — Konvensyen Barisan Nasional (BN) 2010, yang akan membincangkan tujuh agenda penting berkaitan hala tuju dan usaha pengukuhan parti agar terus kekal relevan di hati rakyat, bermula di Dewan San Choon, Wisma MCA, di sini Ahad.

Para perwakilan sudah mula tiba seawal 7 pagi kesemuanya lengkap berpakaian baju T berwarna biru, warna rasmi BN, dengan logo 1Malaysia.

Perdana Menteri yang juga Pengerusi BN Datuk Seri Najib Tun Razak tiba kira-kira 8.55 pagi dengan diberikan sambutan muzik dan persembahan tradisional masyarakat pelbagai kaum.

Najib berkemeja lengan pendek berwarna biru dengan logo BN dan 1Malaysia.

Turut hadir Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Pengerusi BN Tan Sri Muhyiddin Yassin dan pemimpin-pemimpin 13 komponen BN.

Ketika Najib memasuki Dewan San Choon, beliau sekali lagi diberikan sambutan meriah dengan ribuan perwakilan yang penuh sesak berdiri di dewan itu mengibarkan bendera BN.

Dewan dan tempat masuk dihiasai dengan sepanduk antara lain bertulis “BN, Rakyat Didahulukan, 1Malaysia Kearah Kemajuan, 1Malaysia Kearah Perpaduan dan 1Malaysia Kearah Keharmonian Agama”.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa, diikuti nyanyian lagu NegaraKu dan nyanyian lagu BN.

Ini diikuti ucapan aluan oleh Setiausaha Agung BN Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan ucap utama dan majlis perasmian oleh Najib.

Lebih kurang 2,340 perwakilan daripada parti komponen BN, rakan-rakan BN dan badan bukan kerajaan (NGO) menghadiri konvensyen ini yang bertemakan “1Rakyat, 1Negara, 1Wawasan.

Kali terakhir konvensyen BN diadakan ialah pada 2001.

Sumber : Bernama

Leave a Reply