Ini terang-terang silap Datuk Ayob Khan semasa dia di Bahagian Antipenganas…

By Saturday July 11th, 2020 No Comments

Ini terang-terang silap Datuk Ayob Khan semasa dia di Bahagian Antipenganas (E8) Cawangan Khas Bukit Aman.

Masa rejim Gagalkrasi PH dahulu, hampir semua Rakyat dah maklum bahawa DAP dengan Menteri Kewayangan mereka adalah pantang disentuh.

Ko tengok bagaimana panglima Mat Sabu, Lid dan parti PAN tak pernah sekali lawan DAP pun, kita dah faham.

Sehingga ketua polis daerah (OCPD) Jerantut, Pahang pun diugut pemimpin DAP dengan amaran:

‘Sesiapa nak lawan PH, akan datang dia pun tak boleh aman’.

Masa itu, Peguam Negara dilantik PM7 pun orang depa.

Yang ko pergi usik DAP, kenapa?

—-
Ujar Ayob, sewaktu beliau bertugas di Bahagian Antipenganas (E8) Cawangan Khas Bukit Aman dan menangkap beratus-ratus orang anggota Jemaah Islamiah (JI) dulu termasuk pengikut Darul Islam dan Daesh, tidak ada pun yang ‘merungut’.

“Tetapi kenapa bila saya tangkap ADUN DAP dalam kes kumpulan Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE), ia boleh menjadi isu sampai peringkat nak pinda undang-undang sebagainya, ini apa cerita?

“Adakah sebab mereka DAP saya tak boleh ‘sentuh’? Adakah mereka di atas undang-undang? Jadi kena adillah dan jangan campur tangan dalam kerja-kerja polis.

“Kami hanya petugas awam yang akan pencen bila umur mencecah 60 tahun…kami tidak ‘bias’ dan berpihak, kalau sesuatu perkara itu salah dari segi undang-undang, maka salahlah,” kata Ayob.

“11 Julai 2020: Orang politik jangan ganggu tugas polis – Ayob”
https://malaysiagazette.com/2020/07/11/orang-politik-jangan-ganggu-tugas-polis-ayob/Original post: https://www.facebook.com/157851205951/posts/10157199681180952/

Leave a Reply