Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/najibrazak.com/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Hikayat parti Anak-Anak Daddy: Mahathir pinda Seksyen 18c Akta Pertubuhan... - Najib Razak

Hikayat parti Anak-Anak Daddy: Mahathir pinda Seksyen 18c Akta Pertubuhan…

By Friday August 7th, 2020 No Comments

Hikayat parti Anak-Anak Daddy:

Mahathir pinda Seksyen 18c Akta Pertubuhan 1966 bahawa mahkamah tak ada hak untuk lawan keputusan parti politik selepas dia hampir kalah dalam pemilihan parti kepada Ku Li.

Mahathir tubuhkan parti PPBM dan meletakkan peraturan dalam perlembagaan parti bahawa keahlian parti akan dibatalkan secara automatik jika mana-mana ahli saman keputusan parti dalam mahkamah.

Mahathir letak jawatan pengerusi PPBM.

Mahathir dan kawan-kawannya dipecat dari PPBM kerana lawan keputusan parti.

Mahathir saman PPBM dalam mahkamah kerana pecat mereka.

Mahathir kalah saman kerana mahkamah memberitahunya bahawa keputusan parti tidak boleh dicabar dalam mahkamah seperti tertulis dalam akta yang dipinda Mahathir manakala perlembagaan parti yang diluluskan Mahathir berkata keahlian Mahathir terbatal secara automatik kerana dia saman partinya dalam mahkamah.

Mahathir tubuh lagi parti politik baru seminggu selepas dia kata Malaysia tak stabil dan orang Melayu telah berpecah belah kerana wujudnya terlalu banyak parti politik.Original post: https://www.facebook.com/157851205951/posts/10157267304360952/

Leave a Reply