News_archive

Hanya BN Dapat Jamin Masa Depan Yang Lebih Baik – Najib

By Saturday March 3rd, 2012 No Comments

BALING, 3 Mac (Bernama) — Hanya Barisan Nasional (BN) sahaja yang dapat memberikan masa depan yang lebih baik kepada rakyat, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Kita ada perancangan yang jelas, kita ada agenda yang tersusun rapi, kita ada peta jalan, kita ada fakta dan ada angka.

“Perangkaan yang cukup lengkap untuk memacu perubahan, membawa negara ke arah wawasan menobatkan negara sebagai negara maju berpendapatan tinggi… ini bukan macam Buku Jingga,” katanya pada Perjumpaan Bersama Rakyat di Padang Awam, Kuala Ketil, dekat sini, Sabtu.

Najib berkata kerajaan mahu memberi isyarat dan gambaran jelas bahawa kerajaan sudah hampir untuk melakukan transfomasi perubahan yang memberi banyak manfaat kepada rakyat.

Perdana Menteri berkata BN berjanji akan memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada rakyat dan akan membetulkan kesilapan lalu yang mengakibatkannya kalah banyak kerusi dan beberapa negeri termasuk Kedah dalam pilihan raya umum 2008.

Katanya jika pengundi menolak BN seperti di Kedah, sedikit sebanyak adalah kerana BN telah membuat kesilapan.

“Pada saya kita jangan angkuh dan bongkak. Sebab kita mesti tunduk kepada kuasa rakyat dalam demokrasi berparlimen. Kalau rakyat tolak BN dulu mesti ada kesilapan kita.

“Kita minta maaf atas kesilapan kita dulu. Yang menang minta maaf yang kalah pun minta maaf,” katanya dan menambah bahawa BN akan belajar dan bangkit semula daripada kesilapan itu.

“Daripada runtuhan BN di Kedah kita akan bangkit dan bina mahligai yang kukuh dan kuat. Itu azam kita.

“Kita berazam bahawa kita sudah mempelajari daripada kesilapan kita. Kita beri perakuan, akujanji kepada rakyat bahawa akan datang kita akan laksanakan perkhidmatan yang cukup baik kepada rakyat.

“Yang dulu jadi sempadan jangan dibangkit-bangkit lagi…kita janjikan perubahan untuk rakyat Malaysia dan Kedah. Perjalanan sudah bermula,” katanya.

Sumber : Bernama

Leave a Reply